Добродошли!

Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Процес трансформације средње школе у Центар почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи. Настава је предметно-модуларна, траје годину дана и реализује се у реновираним учионицама и објектима у кругу Центра.

Како стићи до Центра?

Догађаји

Са Фондацијом „Ханс Зајдел” у Немачку!

 Са Фондацијом „Ханс Зајдел” у Немачку! Да ми је неко пре две године причао, кад сам започињала основну полицијску обуку да ћу ја бити изабрана да идем на усавршавање немачког језика у Баварску и провести две дивне недеље у Баварској полицији, не бих му веровала. Елем, овако је све почело.

Промоција 11. класе у центру Новог Сада

Промоција 11. класе у центру Новог Сада Слика плавих шапки и шеширића у лету и радосни узвици управо промовисаних полицајки и полицајаца приправника украсила је 18. јула 2014. године, Трг слободе у Новом Саду.

Двоје полазника на Белом двору

Похвалнице најбољима у 10. класи Док на Бели двор сваког лета на доделу Похвалница Њ. к. в. престолонаследника Александра II и принцезе Катарине из свих средњих школа у Србији долази по један најбољи ученик или ученица, као што је то било и за време постојања Средње школе унутрашњих послова, Центар за основну полицијску обуку у Сремској К

Норвешка делегација

Норвешка делегација у ЦОПО-у Центар су првог дана јула 2014. године посетила два госта из Краљевине Норвешке – Од Бернер Малме, шеф Одељења за спровођење закона Мисије ОЕБС-а и Џон Столе Стамнес...

Посета новог директора ICITAP -а Центру

Посета новог директора  ICITAP -а Центру – Импресиониран сам оним што сам овде видео! У Србији сам три месеца и могу рећи да су и ваша полиција и полицијска обука крајње професионални – рекао је господин Даглас Медн.

Обавештење за матуранте

Матуранти да доставе дипломе Центру Кандидати који су у време расписивања Конкурса за упис у ЦОПО (10. и 25. марта 2014) похађали завршни разред средње школе, треба што пре, а најкасније до 30. јуна ове године, да доставе дипломе о завршеној трогодишњој или четворогодишњој средњој школи директно Центру

У току је пријемни испит

Почиње пријемни испит Од 11. 6. 2014. почео је пријемни испит за кандидате који испуњавају услове Конкурса за упис у ЦОПО, расписаних 10. и 25. марта ове године. Кандидати ће позиве добијати преко својих полицијских управа (ПУ). Узимајући у обзир ситуацију у којој се налази становништво Београда, Ваљева и Сремске Митровице...

Велика петица полицији

Бабс Еxит, Велика петица полицији Овогодишњи Фестивал оптимизма – Беби Егзит одржан је 31. маја и 1. јуна 2014, после укидања ванредне ситуације проглашене због поплава које су погодиле нашу земљу у мају 2014. Тешком ситуацијом многа деца су погођена, уплашена, забринута...

Годишњице матуре

Средња школа унутрашњих послова - годишњице матуре Обавештавамо некадашње ученике Средње школе унутрашњих послова да ће и овог лета, 2014, годишњице матуре (10, 20, 30 и 40 година) моћи да прославе у кругу своје Школе. Ове прославе организују сами бивши ученици. Изаберу Организациони одбор и јаве нам се да прецизирамо датум.

Пријемни и лекарски

Пријемни испит и лекарски преглед У првој половини јуна 2014. почело је тестирање у оквиру пријемног испита за кандидате који су конкурисали за упис у Центар за основну полицијску обуку на основу два конкурса – један расписан 10. марта 2014. (за 480 полазника) и други 25. марта (за још 150 полазника).

Поплава

Одбрана од поплава, мај 2014. Полазници 11. класе полагали су од 14. до 17. маја 2014. године један посебан испит и то не пред својим старешинама и тренерима, него заједно са њима. Две ноћи полазници Центра су провели у Сремској Каменици, поред набујалог Каменичког потока. Пунили су џакове и постављали их поред кућа до којих је стигла вода.

Полазници као судије

Шта знаш о саобраћају По једанаесторо полазника једанаесте класе Центра било је 12. априла 2014. године ангажовано на Општиском, а затим 11. маја и на Окружном такмичењу и смотри основних школа „Шта знаш о саобраћају?“ одржаном у ОШ „Ђорђе Натошевић“ у Новом Саду у организацији АМСС, Министарства просвете и Друштва наст

Промоција јубиларне класе

Промоција 10. класе Центра за основну полицијску обуку – Велико је задовољство поново бити овде у Сремској Каменици, тако значајним поводом, какав је промоција нове класе полицајаца приправника, који су обучавани на овом месту на којем се већ деценијама оспособљавају будући припадници Министарства унутрашњих послова – рекао је министар Дачић.

Издвајамо

 

 

 


ЦОПО-Презентација


ЦОПО-Пријемни-Провера базично моторичких способности

Календар догађаја

Октобар, 2014     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 278 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови