Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Proces transformacije srednje škole u Centar počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići. Nastava je predmetno-modularna, traje godinu dana i realizuje se u renoviranim učionicama i objektima u krugu Centra.

Kako stići do Centra?

 

Događaji

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Konkurs za upis 50 polaznika za Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Aikido – usaglašeni put energije

Foto_3.0.1_a Polaznice i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici od 2010. godine, imaju mogućnost da u okviru vannastavnih aktivnosti treniraju aikido. Sekciju vodi policijski savetnik Milan Pejović, majstor aikidoa i bliske borbe (Aikido and close combat), V DAN.

Boks sparing

Boks sparing – Okupili su se momci iz 14. klase da vide kako će proteći sparing jer nisu navikli da vide žensko kako bije, ili bar nisu navikli krhku devojku poput mene da vide kao borca, priča Jovanka Radulović, polaznica 15. klase Centra.

Poklon Dečjem selu

Poklon Dečjem selu Na inicijativu polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 28. 9. 2017. godine, organizovana je poseta deci u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“, u Sremskoj Kamenici. Polaznici 14. i 15. klase su prethodno organizovali akciju prikupljanja sredstava za kupovinu poklona deci. Akciji su se pridružili i radnici...

Turnir u odbojci

Turnir u odbojci U okviru saradnje sa zajednicom, 23. septembra 2017. godine, 14 polaznica i polaznika 14. i 15. klase učestvovalo je u prigodnom programu Sabora srpske omladine u organizaciji Eparhije Sremske, nakon svečane liturgije u Sabornom hramu vladike Nikolaja, u Sremskim Karlovcima.

Dobrovoljni davaoci krvi

Dobrovoljni davaoci krvi Centru za osnovnu policijsku obuku uručeno je priznanje Crvenog krsta Srbije - plaketa „Široko srce“, za 2016. godinu. Tradiciju Srednje škole unutrašnjih poslova, potom i Centra za osnovnu policijsku obuku, nastavljaju polaznici 14. i 15. klase koji su u velikom broju dobrovoljno dali krv tokom prve faze obuke.

I na odmoru u službi građana

Marko Tipsarević Marko Tipsarević, koji je završio Srednju školu unutrašnjih poslova u 33. klasi, priskače u pomoć i kad je na odmoru.

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Konkurs za upis100 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica; kandidati mogu predati dokumenta do 18. septembra 2017. godine

Pripravnički staž u Policijskoj brigadi

4_1 Neki od bivših polaznika 13. klase su nakon završenog jednogodišnjeg kursa u Centru za osnovnu policijsku obuku raspoređeni u policijske stanice u Beogradu, a sada pripravnički staž nastavljaju u Policijskoj brigadi.

Polaznici 14. klase u NC „Kula

Polaznici 14. klase u NC „Kula Polaznici COPO-a su se 8. jula 2014. godine, kroz pokazne vežbe i razgovor s kolegama, upoznali sa radom policije.

Zahvalnica Dečijeg sela Centru

Zahvalnica Dečijeg sela COPO-u U znak zahvalnosti Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za plemenitost i humanost tokom dugogodišnje saradnje, Dečije selo „Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice Centru je dodelilo zahvalnicu. Dečije selo Sremska Kamenica otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u istočnoj Evropi.

Iznenadna kontrola

Policajac i pas Tokom obavljana svojih dužnosti, oko 5.30 časova ujutru 14. juna 2017. godine, dežurni klase je primetio kako „službeni” pas Centra skače oko malog nezvanog gosta. Iako je nekoliko puta veći, delovao je uplašeno, tako da se držao na bezbednom odstojanju od bića za koje je dežurni, prišavši, utvrdio...

Priznanje humanosti

Priznanje humanosti Moto ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi glasi: „Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj krv sada. Daj krv redovno“. Crveni krst Novog Sada u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, 14. jun – kao i prethodnih godina – obeležava brojnim tribinama, svečanostima i ...

Deca iz vrtića „Žikica Jovanović” u Nastavnom centru „Makiš”

Vrtić u NC Makiš Neobična slika na terenima Nastavnog centra „Makiš” u Beogradu, u vreme kada su tamo sprovođene provere bazično-motoričkih sposobnosti policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i priprema za defile na centralnoj svečanosti povodom Dana MUP-a. Dečiji smeh, vriska i graja 43...

Dan policije 2017.

Dan MUP-a 4. jun 2017 Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u znak sećanja na događaj na beogradskoj Čukur- česmi 1862. godine, Svetu Trojicu – Duhove proglasilo Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Dan policije i slavu Ministarstva.

Izdvajamo

 

Konkurs za upis 50 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

 

Obuka polaznika primljеnih na osnovu Konkursa za osnovnu policijsku obuku objavljenog u decembru 2016. godine sprovodiće se u tri klase (14, 15. i 16), u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Trenutno su na obuci polaznici 14. i 15. klase stručnog osposobljavanja za obavljanje policijskih poslova.

Novi pravilnik o uslovima konkurisanja

Opširnije pogledajte na stranici Upis u Centar.

Elektronske adrese (e-adrese) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare i dalje nam se obraćajte na staru adresu ###office@copo.edu.rs###

Adresa ###selekcija@copo.edu.rs### namenjena je samo onima koji su se prijavili za upis na osnovnu policijsku obuku. Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

7. mart 2016. godine

 

 

 


COPO-Prezentacija


COPO-Prijemni-Provera bazično motoričkih sposobnosti

Kalendar događaja

Decembar, 2017     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 2670 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi